Dec 25, 2013

Un nou început - Băneasa Trail RaceA trecut deja mai mult de o săptămână de la Băneasa Trail Race iar, eu trebuie să recunosc că mi-am pierdut exercițiul de a scrie pe blog dar nu îmi fac griji, „pofta vine mâncând” așa ca astăzi, de Crăciun,  m-am pus „la masă”.
Parcă mai ieri era 2012 și lansasem ideea de Băneasa Trail Race, parca mai ieri mă luptam cu diverși pe chestii legate de taxe de participare, alergat în „periculoasa și infama” Pădure Băneasa. Multe aspecte s-au schimbat anul acesta, oamenii prinzând gustul alergatului în pădure.
Antrenamentele oficiale, premergătoare concursului, au adus în general peste 50 de alergători iar cererea pentru înscriere la cursă a fost peste așteptări. Prietenii de la trăescsănătos.org au făcut o treabă formidabilă anul acesta și au ridicat ștacheta organizării foarte sus! Eu personal îi provoc ca anul viitor să facă lucrurile cel puțin la nivelul acesta pentru că de acum, așteptările sunt mari și ei trebuie să ducă lucrurile la nivelul următor!
Despre cursa mea nu se pot spune foarte multe. Oricât de competitiv aș fi (și sunt), Băneasa Trail Race a fost doar o cursă-test, în care mi-am verificat nivelul pregătirii din ultima lună. Evident că am tras tare, evident că vroiam sa ma bat cu orice secundă, orice minut. Dar pe data de 14 decembrie 2013 eu am alergat cei 10km ai Băneasa Trail Race în 38:08 clasându-mă pe locul 8 la individual și pe locul 2 cu Turbo-Melc Team. Timpul a fost un bun parametru pentru mine, primind astfel o foarte bună confirmare a faptului că drumul pe care mă aflu este unul corect și că munca făcută cu cap și sistematic nu are cum să nu dea roade.
Cred că s-a nimerit perfect ziua în care să postez despre Băneasa Trail Race pentru că în acest mod pot ura tuturor celor care contează pentru mine, cei care mă susțin și mă apreciază, cei care mă critică și îmi arată când greșesc, celor care îmi sunt prieteni (unii mai vechi, alții mai noi), Crăciun fericit alături de cei dragi și un an nou (competițional sau nu) în care să învățăm din greșelile lui 2013 pentru a fi oameni/sportivi mai buni și mai înțelepți!
Vreau să mulțumesc din suflet oamenilor deosebiți care parcă au apărut de nicăieri dar care mi-au influențat și însuflețit viața în multe momente din 2013!
P.S. Iarna continuăm să alergăm nu? Ne vedem la Gerar 2014, prieteni...