Mar 4, 2013

Rezumat


Privind la ultimul articol postat pe blog, cel referitor la Băneasa Trail Race, realizez că parcă a trecut o eternitate. Evident în perioada asta m-am pregătit corespunzător si fără accidentări sau alte probleme.  Planul pentru ianuarie ar fi trebuit să însemne cantonament montan la Forban și apoi cantonament si concurs de orientare în Portugalia. Din varii motive cantonamentul de la Forban nu s-a mai realizat astfel am avut timp berechet pentru sesiune și proiecte la facultate, iar „ideea” de Portugalia a căzut și ea. Astfel de unde pentru mine nu reprezenta anul acesta un obiectiv Semimaratonul Gerar, odată cu schimbarea planurilor legate de țările calde, m-am trezit cu câteva zile înainte că trebuie să încropesc o echipă. Ideea s-a materializat rapid iar în numai câteva ore am format o echipă puternică alături de Daniel Florea și Florin Szomyu (2/3 din echipa care în 2012 a terminat pe locul 2). Pe amândoi îi știam de ceva timp, de cele mai multe ori am fost adversari la diferite competiții dar de data asta formam o echipă omogena din punct de vedere al valorii. Evident ca ne doream să spargem dominația trio-ului Vlad Victor – Ștefan Oprina – Adi Bostan dar de data aceasta au fost mai puternici decât noi și nu ne-au lăsat decât onoarea locului 2 la Gerar. Pentru mine acest concurs a reprezentat un nou PB pe semi-maraton, un lucru îmbucurător pentru mine în ceea ce privește următorul obiectiv important din calendar. Trebuie să le mulțumesc coechipierilor mei pentru faptul că am reușit fără nici un antrenament împreună să formăm o echipă solidă și să îi anunț că anul viitor trebuie să fim și mai rapizi!


Un mare mulțumesc merită organizatorii care au creat prin Gerar un eveniment de marcă ce dă startul noului sezon competițional dar care de asemenea te ține in priză in perioadă de antrenamente de iarnă.
După ce Portugalia a picat, planul a devenit în felul următor: București – Zaragoza (avion), Zaragoza – Canos de Meca (masina) – pregatire orientare in Canos de Meca și împrejurimi,  Canos de Meca – Algeciras (masina), Algeciras – Ceuta (ferry) și de acolo 3 zile în Maroc, reîntoarcere în Canos de Meca și apoi concursul internațional Andalucia O Meeting 2013.


Evident am răsuflat ușurat când am plecat din România cea friguroasă și am ajuns în sudul Spaniei, pe malul Oceanului Atlantic la peste 15 grade C. Mi-a luat ceva timp să mă reacomodez cu antrenamentele și tehnica specifică de orientare (Încă mai am nevoie de antrenament pentru a fi pregătit de noul sezon) dar per total a fost o experiență benefică din care am extras multe învățăminte. Andalucia O Meeting mi-a adus oportunitatea de a îl revedea la lucru pe Thierry Gueorgieou, „The King of Middle Distance” cum îi spunem noi și probabil cel mai bun orientarist din toate timpurile. Au fost 4 zile de concurs în care Thierry a dat o reprezentație de gală. Pentru mine concursurile au fost un amalgam de bune și rele, reușind ca în fiecare concurs ceea ce făceam bine să fie anulat de câte o greșeală majoră. 


P.S. În cel mai scurt timp voi posta și hărțile în arhiva mea digitală.

După revenirea în România am avut o singură zi de „odihnă” și am plecat spre Chișinău unde am participat la întâlnirea SEEOWG (South East European Orienteering Work Group) la care am avut misiunea de a prezenta alături de domnul președinte Alexandrescu cele mai noi informații cu referire la SEEOC 2013 – Râmnicu Vâlcea dar și de a participa la discuții cu privire la viitorul orientării în țările din sud estul Europei. A fost o experiență interesantă atât prin prisma discuțiilor care au avut loc la această ședință dar și datorită persoanelor cu care am luat contact.
Spuneam mai sus că Gerar-ul a reprezentat pentru mine un bun antrenament pentru principalul obiectiv din această primăvară. Pe data de 23 martie voi alerga în Olanda în orașul Venlo, semimaratonul care sper să reprezinte pentru mine un etalon de timp pentru mult timp. Și ca să nu duc lipsa de motivație, mă voi deplasa în Olanda și voi „concura” împotriva lui Marius Ionesc!Ce îmi puteam dori mai mult la început de primăvară?
Nu pot să închei fără să menționez ca pentru mine urmează un week-end extrem de greu: Sâmbăta – Postăvaru Night 2013 în Poiana Brașov iar duminică, Adunarea Generală a Federației Române de Orientare, în care se vor vota noile persoane care vor decide destinul orientării din țara noastră pentru următorii 4 ani. Am fost propus pentru a fi membru în Consiliul Director, o mare onoare dar infinit o și mai mare responsabilitate.

O primăvară frumoasă tuturor "If you know wadamin?":))