Dec 24, 2012

Băneasa Trail Race - The Place to BeAm așteptat peste o săptămână ca să scriu despre proiectul si concursul Băneasa Trail Race pentru că evident săptămâna premergătoare Crăciunului înseamnă o agitație generală. Pentru unii BTR a însemnat ultima cursă a anului 2012 iar pentru alții prima cursă din sezonul 2012-2013.
Eu mă încadrez în categoria a doua.
După terminarea sezonului 2011-2012 am luat o pauză activă meritată dar ardeam de nerăbdare să alerg, să mă antrenez. Știam de la Luci și Chris despre BTR dinainte de VFUT și am acceptat instant să contribui în felul meu la dezvoltarea unui concurs care se desfășoară în locul în care eu am început sportul de performanță.  A fost o reală plăcere pentru mine să fiu implicat în acest proiect, iar faptul că am reușit ca duminică de duminică, înainte de concurs, să atragem mereu peste 20 de participanți la „antrenamentul oficial BTR” pentru mine este o reușită poate chiar mai mare decât concursul în sine.
BTR a atras din start nume grele ale atletismului românesc precum Marius Ionescu, Nicolae Soare, Alexandru Corneschi, Ionuț David, Florina Pierdevară dar și amatori dornici de a concura pe un traseu de 10km alături de cei „grei”.
Spre norocul nostru, cu câteva zile înainte de concurs a nins abundent, oferind sare și piper traseului. Mizam pe ideea că va fi un concurs greu datorită zăpezii, deoarece cu 2 zile înaintea cursei am fost la bătut urme cu Bălan, Luci și Bulgaru și tare greu ne-a fost să alergăm într-un ritm decent.

 Inspirat de Piciu am decis să mă îmbrac „light” pentru concurs. S-a plecat evident foarte tare dar eu am reușit să îmi domolesc tempoul încât sa nu am probleme pe traseu. În jurul meu la începutul cursei au fost Gabi Solomon, Emanuel Trandafir, pe care i-am depășit în primii 2km și Bălan pe care l-am depășit după 3km. De acolo a fost o cursă solitară în care am tras de mine pentru a menține un ritm constant dar și de a mă apropia de Cristi Luțic. În final am terminat pe locul 9 la individual și locul 1 la echipe (Marathon Team – Marius Ionescu, Florina Pierdevară, Ștefană Andrei și Radu Milea). 

BTR m-a ajutat să îmi încarc bateriile cu motivație pentru iarna grea ce urmează.
Marius a câștigat aproape lejer competiția, dominând-ul tactic pe Soare și fiind avantajat de faptul că știa traseul a reușit să se impună fără dubiu. Florina a confirmat încă odată că este o certitudine a atletismului românesc, câștigând fără drept de apel la feminin dar și cu o clasare excelentă la general (masculin +feminin), iar Andrei a terminat concursul pe un onorant loc 5.

Chiar dacă atunci când am lansat BTR au existat voci care au contestat taxa de participare și alte aspecte legate de organizare, distanță etc., în final toată lumea s-a simțit bine și sunt sigur că nimeni nu poate reproșa nimic legat de organizare. Mulțumesc din suflet celor care au fost alături de noi duminică de duminică la antrenamente, celor care nu au participat dar care anul viitor au promis că nu mai ratează BTR, iar în mod special celor care pe un frig năprasnic au decis să lase căldura casei și să alerge la BTR alături de noi. Jos pălăria în fața voastră!

Evident vreau să le mulțumesc a nu știu câta oară lui Luci și Chris pentru contribuția incredibilă pe care au avut-o în ultimul an la dezvoltarea trail running-ului in Romania. 
Keep it up Sport la Orice Vârsta!În final vă doresc Crăciun fericit alături de familie, prieteni și cei apropiați dar nu uitați ca sărbătorile de iarnă se îmbina perfect cu sportul!

Un 2013 exact așa cum vi-l doriți!Spor la antrenament!