Aug 8, 2012

Padina Fest 2012

   
   Padina Fest 2011 a însemnat pentru mine la aceea vreme prima participare la un festival in aer liber. Au fost atunci câteva zile frumoase în care ziua ne antrenam iar seara ne bucuram de festival. Anul asta am decis să mergem mai târziu deoarece pentru sâmbătă aveam de participat la concursul de alergare montană numit Direcția Omu (concurs de tip Hit the Top, cu startul și sosirea la Padina și punctul de întoarcere pe Vârful Omu). Îmi place enorm acest traseu și sper ca organizatorii să continue cu acest concurs și anul viitor. 


   Cursa în sine nu a avut un mare istoric din punctul meu de vedere; am plecat destul de tare însă mi-a fost clar încă după primii metrii ca nu sunt în cea mai bună formă și că încă nu mi-am revenit după maratonul de la Cheile Râșnoavei. Am condus totuși cursa pe primii 2km, până în zona telecabinei de la Peștera. Acolo am fost depășit de Marcel Bălan care a și câștigat cursa. Am ajuns la Omu în 1:10:38 iar coborârea a durat 43:42. Am terminat concursul pe locul 2 la general și pe locul 1 la categoria de vârstă.

   Trebuie menționat faptul că la finish am afișat poza prin care mi-am arătat atașamentul și susținerea față de un mare campion: Marius Ionescu.
   Având in vedere că am terminat cursa cu bine, seara ne-am permis să stăm până târziu și să ne bucurăm de un concert extraordinar marca Șuie Paparude. De asemenea trebuie sa felicit organizatorii Padina Fest pentru munca titanică depusă ca acest eveniment sa fie unul reușit și de asemenea multe felicitări pentru faptul că se gândesc și la activități sportive precum alergarea montană și MTB-ul.


   Duminică dimineață am plecat la o alergare cu Marcel și ne-am oprit în „vizită” la fetele UNIREA, care încă se află în Piatra Arsă în cantonament. După ce am asistat la startul și la o parte din finish-ul probei de MTB, am dormit liniștit in aer liber vreo 2 ore, numai ploaia care a apărut din senin alungându-ne spre București. Weekendul ce urmează am decis să particip la prima ediție a Cindrei ÎnAlergare la proba de Maraton.
   P.S. Duminică, ora 13, în direct pe TVR1 de la Londra, Marius Ionescu va concura în cea mai grea probă a atletismului: Maratonul. Sunt sigur că toată comunitatea alergătorilor din România va fi alături de el!