Aug 16, 2012

Cindrel În Alergare

  
   Auzisem de ceva timp de concursul organizat în Munții Cindrel însă trăiam cu impresia ca se va suprapune cu Padina Fest 2012. Mare mi-a fost bucuria când am realizat că mă înșelam și că de fapt „Cindrel În Alergare” va avea loc la o săptămâna după Padina. De asemenea m-am bucurat și mai mult când Daniel și Bulgaru și-au exprimat și ei dorința de a participa.
   Deși concursul era la prima ediție trebuie sa recunosc că nu am avut nici un fel de emoție în privința modului în care acesta va fi organizat și trebuie sa mulțumesc organizatorilor pentru faptul că totul a fost aproape de perfecțiune pentru un concurs la prima ediție.
   După Padina m-am simțit obosit și am luat o pauză de la antrenamente iar vineri dimineață am plecat cu băieții spre Păltiniș vis Sibiu. Nu mai fusesem niciodată în Păltiniș însă trebuie sa recunosc ca mi-a plăcut foarte mult și abia aștept sa mai merg în zonă. Odată ajunși în Păltiniș ne-am validat pentru concurs și am plecat la o alergare scurtă (4km din Șanta până în Păltiniș). Seara ne-a prins în fața focului, mâncând bine cunoscutele paste. Spre surprinderea noastră, toți am dormit foarte bine iar de dimineață toți păream fresh. 

    
   Ne-am prezentat în zona de start cam la 8:30 și după ce m-am salutat cu prietenii și cunoscuții m-am aliniat în prima linie. În ultima vreme am descoperit că îmi place să plec mai tare și să mă aflu în plutonul fruntaș însă de data asta după 10 metrii de la start am realizat că nu știu prima parte a traseului și m-a bufnit râsul. Partea de asfalt a fost rapidă, iar trecerea pe sub pod m-a prins într-o companie selectă: Adi Bostan și Mihai Orleanu. Dacă Adi s-a distanțat ușor ușor, având să și câștige concursul, cu Mihai am alergat cam 6 kilometrii fapt ce m-a bucurat și onorat în același timp deoarece este și va rămâne o persoană specială pentru mine. La primul punct de hidratare de pe traseul de maraton (după despărțirea de cel de semi) eram pe poziția a 3-a (sau așa calculasem eu) însă simțeam că îl voi prinde pe Florin Szomyu pe care îl vedeam în față. Din spate eram presat de un tip pe care nu îl cunoșteam (care mi-a spus la final ca aveam aripi la vale?) dar mă bucura gândul că nu îl văd pe Bălan! După punctul de hidratare de unde începea urcarea spre Lacul Iezerul Mare și Vârful Cindrel l-am depășit pe Florin, care probabil a plecat prea tare pe prima parte. Credeam că sunt acum al 2-lea însă am mai observat pe cineva în față, cineva pe care nu îl cunoșteam. Numai după ce l-am depășit am realizat că acesta era concurent de le semi maraton. Porțiunea spre Refugiul Cânaia, prin jnepeniș a fost superbă, însă priveliștea din jurul Lacului Iezerul Mare nu poate fi întrecută.
    
   
   
   Cum era de așteptat m-am trezit cu Bălan în spatele meu la Refugiul Cânaia și oricât am încercat să scap de el nu am reușit și în final am terminat pe locul 3 la general și 3 la categorie (Primul maraton alergat cub 4 ore – 3:56:31).    
   
Cea mai faină parte a șederii în Păltiniș a fost dușul fierbinte de după cursă pe care l-am făcut la casa unor prieteni cu care m-am întâlnit accidental în zonă. Pe această cale țin să le mulțumesc Laurei și lui Aurel (și lui Zion) pentru găzduirea de după cursă, ați fost minunați. 
   Duminică dimineață am plecat destul de repede din Păltiniș pentru că la ora 13:00 trebuia să ne oprim sa vedem cursa olimpică de maraton la care speram ca Marius Ionescu (Piciu) sa dea „lovitura”. Trebuie să recunosc că am avut mai multe emoții decât la o cursă proprie și efectiv nu aveam stare pe scaun și aș fi făcut orice să îi pot transmite un gram de energie lui Marius, a cărei comportare a fost mai mult decât onorabilă, realizând o cursă bună care s-a materializat în locul 26 cu timpul de 2:16:28, realizând cea mai bună performanță a atletismului românesc la Londra.
   
   Luni seară am avut de asemenea emoții maxime deoarece am mers cu mulți prieteni să ne întâmpinăm campionul la venirea de la Jocurile Olimpice. Sosirea a fost plină de bucurie și emoții și sper că Marius a simțit energia pozitivă care cu care lumea îl înconjoară.

VIDEO Întâmpinare Marius Ionescu (by Gabi Solomon)