Aug 5, 2009

Cantonament Piatra Arsa - Iulie 2009

Sambata trecuta s-a desfasura in parcul Herastrau din Bucuresti, campionatul national de mars-20 km. La aceasta competitie au participat si 4 colege de club. Una dintre ele, Ana Maria Groza se afla in pregatire in Piatra Arsa si a "coborat" in Bucuresti special pentru acest concurs, urmand sa revina la pregatirea. Luni urmau sa ajunga in Piatra Arsa inca doua fete plus un alt coleg de club, atlet si el. A fost o decizie de moment dar impreuna cu directorul clubului, Marius Anghel, am decis ca ar fi benefic in vederea competitiilor viitoare sa merg si eu in Piatra Arsa, pentru un stagiu de o saptamana. Am plecat sambata spre Alba Iulia, urmand ca de acolo,luni dimineata sa plecam cu masina in Piatra Arsa.
Colegii mei de club erau "virgini" in privinta cantonamentelor montane in Piatra Arsa, asa ca pentru inceput am fost sfatuitorul lor, pana in momentul in care s-au acomodat cu locul.
Dupa un drum destul de greu am ajuns in jurul orei 4 in Piatra Arsa.Ne-am cazat si am iesit direct la antrenament, pentru a ne acomoda cat mai repede. Am decis sa il insotim pe Ionut Zinca, el aflandu-se in Piatra Arsa de aproximativ 2 saptamani. A fost o alergare usoara pe drumul de masini, in jur de 7 km, destul cat sa ne faca pofta de mancare!
Pentru a doua zi am decis sa mergem la Monumentul Eroilor. Am facut un antrenament destul de bun,undeva aproape de 12 km. Dupa-masa am mers pe stadion si am alergat 6 km dar intr-un ritm destul de sustinut.
A treia zi am mers spre Varful Omu oprindu-ne la jumatatea distantei undeva dupa Baba Mare. Deja se simtea o relaxare a respiratiei, datorita acomodarii cu aerul de la acea altitudine.Dupa masa am mers pe stadion unde am facut cateva ture de incalzire, pe urma plecand pe tura de 3.5 km.
Pentru a patra zi drumurile noastre s-au despartit. Eu am decis sa fac un antrenament lung pana la Varful Omu, iar colegii mei au mers pe stadion.A fost un antrenament greu,lung, aproximativ 17 km cu 500 de metrii diferenta pozitiva de nivel.Timpul realizat a fost de 90 de minute,dar vremea potrivnica m-a facut sa pierd cateva minute.Cred ca timpul pe care as putea sa il realizez este undeva in jur de 82-83 de minute.Ionut Zinca a facut 69 de minute pe acest traseu, timp record pentru el. Dupa masa am mers la sauna si la bazin pentru putina relaxare.
Vineri dimineata am plecat intr-o mica "excursie" pe traseul Piatra Arsa-Pestera-Babele-Piatra Arsa. Am vizitat pestera iar la intoarcere din cauza temperaturii foarte mari am venit la pas. Dupa masa am facut o alergare intr-un ritm sustinut pana la Babele si inapoi, in jur de 35 de minute. Sambata am decis sa merg iar la Omu, in speranta ca voi reusi sa realizez un timp sub 90 de minute. Insa din cauza oboselii acumulate nu am reusit sa ajung la Omu si a trebuit sa ma "multumesc" cu Varful Costila. A urmat in aceeasi dupa masa o ora la bazin urmand ca a doua zi sa plec spre Bucuresti. Spre norocul meu, un atlet din Republica Moldova, Luchianov Ion s-a oferit sa ma ia si pe mine cu masina lui pana in Sinaia, el avand drum in directia aceea. A fost un drum destul de greu pana in Sinaia insa ma bucur ca am ales varianta asta pentru ca am cunoscut un om de valoare de la care am ce invata pe viitor.
Tipic romanesc trenul spre Bucuresti a avut o intarziere de o ora, astfel fiind nevoit sa stau pe peronul garii din Sinaia facand NIMIC. Dupa un drum in care am fost nevoit sa stau in picioare din lipsa biletelor am ajuns in Bucurestiul lovit de canicula.
Nu am facut numai antrenamente in Piatra Arsa. In timpul "liber", impreuna cu colega mea Alina am vazut in jur de 30 de episoade din Two and a Half Men. Singura noastra metoda de a ne petrece timpul liber. O saptamana frumoasa pestrecuta in compania prietenilor. Ce isi mai poate dori cineva?
Piatra Arsa- Iulie 2009

P.S. Urmeaza Mentor Silva Cup 2009 in Predeal, cu o etapa WRE.

No comments: