Jul 9, 2009

Croatia Open 2009

Weekendul trecut s-a desfasurat in localitatea Delnice, concursul international de orientare Croatia Open 2009. 3 zile de concurs la cel mai inalt nivel, cu participare din toate coluturile Europei, inclusiv Romania.
Inca din momentul in care, impreuna cu Marius Anghel, am decis sa participam la aceasta competitie, am gandit ca ar fi un bun moment sa putem savura cateva zile pe malul Marii Adriatice, in Croatia. Aventura a inceput luni seara din Alba Iulia. Impreuna cu Marius am plecat cu masina spre punctul de trecere al granitei, la Moravita. Insa acolo am intampinat niste probleme legate de actele masinii, fiind nevoiti sa facem cale intoarsa la Alba Iulia si sa incercam sa facem rost de alt mijloc de transport. Au urmat cateva zile tensionate, din cauza lipsei unei alte alternative. In cele din urma, impreuna cu Marius am decis sa merg doar eu in Croatia, impreuna cu Gabi Sabou, Irina Maiorescu, Auer Monica si prietenul ei. Plecarea spre Croatia a fost joi, din Cluj.Drumul a decurs fara probleme ajungand in Croatia (Delnice) in jurul orei 1 ora locala. Toti am pornit din Romania cu gandul ca ne vom caza la sala de sport, pusa la dispozitie de organizatori. Insa odata ajunsi in fata salii de sport am avut o "mare" surpriza. Usile salii erau inchise si cu toate eforturile noastre de a trezi pe cineva sa ne deschida nu am reusit. Nefiind foarte frig afara am decis de comun acord sa dormim afara sau in masina. Cei "sacrificati" sa doarma afara am fost eu si prietenul Monicai, Adi.

Spre norocul nostru nu a fost o seara friguroasa si nici nu a plouat. Singura problema a fost sforaitul lui Adi si faptul ca salteaua mea s-a dezumflat, eu ajungand sa dorm direct pe asfalt!
Ne-am trezit devreme, in jur de ora 7 pentru a merge la validare, in sala de sport.
Acolo am aflat cu stupoare ca desi usa din fata a salii de sport era inchisa, exista totusi o alternativa, USA DIN SPATE!!Am facut validarea si ne-am luat in primire "sala de clasa" unde urma sa dormim. Marea surpriza a fost aparitia lui Marius Anghel la sala de sport. A reusit sa convinga 2 prieteni sa il aduca in Croatia si astfel intreg lotul albaiulian era complet. De la sala de sport am mers toti la harta de Model Event, aflata in apropierea orasului Delnice.

Harta Model Event:

Dupa Model Event, Marius a plecat spre litoral, pentru a gasi cazare. Eu am ramas la sala de sport impreuna cu restul grupului pentru a face o baie in piscina salii de sport. Dupa odihna, am pornit spre Fuzine, o localitate la 20 de km de Delnice, unde la ora 17, ora locala era primul start pentru proba de sprint (WRE). Favoritii acestei curse, ca si a intregii competitii erau suedezii David Andersson si Matias Karlsson. Pentru mine a fost o cursa buna in marea ei majoritate insa o greseala de 2 minute jumatate in zona postului 4 si o greseala de varianta spre postul 9, unde am ales sa urc prin zona impadurita in loc sa aleg soseaua au adaugat timpului meu aproximativ 3 minute jumatate.Restul diferentei fata de timpul castigator venind din pregatirea fizica. Etapa a fost castigata de David Andersson.

Harta Model Event Sprint:


Harta Sprint (Fuzine) :

Rezultate Sprint
Rezultate WRE
Splituri

Din Fuzine am plecat impreuna cu Marius spre localitatea Crikvenica, aflata pe malul Marii Adriatice. Urmatoare zi, dimineata, am profitat de faptul ca startul la medie distanta era la ora 3, si am profitat de cateva ore de plaja si "balaceala". Media Distanta s-a desfasurat in localitatea Crni Lug. Pentru mine a fost o etapa extrem de dificila, deoarece acest gen de teren si de interpretare a hartii erau noi pentru mine. Am facut greseli peste greseli, pe care nici eu nu mi le pot explica, iar asta s-a vazut in timpul meu final. Per total aceasta etapa a fost o buna experienta pentru mine, reusind sa invat cu siguranta multe lucruri. Si aici s-a impus acelasi David Andersson.

Harta Medie Distanta:
Rezultate
Medie Distanta
Rezultate WRE Splituri


Dupa aceasta etapa am fost foarte suparat si imi doream ca la urmatoarea etapa, lunga distanta, sa nu mai repet erorile de la medie. Startul in proba de lunga distanta a fost la ora 10, ora locala, chiar de langa orasul Delnice. Privind peste listele de start am putut avea surpriza sa observ ca in spatele meu pleaca 3 dintre favoritii acestei competitii (David Andersson, Matias Karlsson si Ville Sundberg) , astfel avand ocazia sa vad pe pielea mea ritmul si modul in care alearga sportivi de prim rang mondial. Cursa a inceput bine pentru mine insa dupa ce am fost depasit de David Andersson au aparut si greselile. In postul 3 am reusit sa ma incurc in poteci astfel pierzand minute pretioase. La postul 4 am ales sa merg pe nivel in loc sa aleg varianta pe drum. De asemenea in postul 5 am facut o greseala care m-a costat inca 2 minute. In postul 6 am fost ajuns de Matias Karlsson, cu care am mers pana la jumatatea distantei spre postul 10 insa de acolo a inceput adevarata aventura pentru mine. Cramponul drept a ramas fara talpa astfel fiind nevoit sa alerg aproape descult. Am oscilat pentru cateva momente intre abandon si riscul de a continua descult.

Am ales sa continui si alergand intr-o viteza scazuta nu am mai gresit pana la final. A fost o etapa mai putin tehnica decat cea de medie distanta, insa mult mult mai fizica. Etapa a fost castigata de David Andersson care s-a impus fara probleme in fata celorlalti alergatori.

Harta Lunga Distanta:

Rezultate Lunga Distanta
Splituri
Rezultate Cumulate
Dupa aceasta ultima etapa ne-am intors la Crikvenica pentru ultimele clipe de mare si de soare, a doua zi dimineata urmand sa plecam spre Alba Iulia si de acolo spre Bucuresti.
Croatia

No comments: