Sep 8, 2009

WOC 2009 Ungaria - Cupa Ungariei 2009 - Miskolc

Au trecut aproape 2 saptamani de cand am avut onoarea sa fiu printre cei mai puternici orientaristi ai lumii si cred ca a venit timpul sa onorez acel eveniment cu un articol pe blog!
Pot sa spun cu mana pe inima ca asteptam cu nerabdare momentul plecarii spre Ungaria, planul de actiune fiind facut impreuna cu Costica Bulgaru cu mult timp inainte. Insa ce avea sa urmeze putini ar fi prevazut. In dimineata zilei in care trebuia sa plecam spre Miskolc am primit un telefon care a dat intreaga "afacere" peste cap. In drumul lui de la Buzau la Bucuresti, Costica a reusit "performanta" de a avea un accident de masina( nu comentez cauzele sau persoana in culpa). Astfel eu am ramas fara transport pentru Ungaria. In cele din urma, cautand pe lista cu cei inscrisi la Cupa Ungariei am dat peste numele lui Daniel Stroescu. El si tatal sau au avut bunavointa de a ma ajuta sa ajung in Ungaria (pe aceasta cale vreau sa le multumesc). Drumul a trecut relativ repede datorita faptului ca am dormit destul de mult.
Eu urma sa locuiesc pe durata sederii in Ungaria la vreo 10 km de Miskolc intr-o mica localitate numita Bukkszenkereszt, unde urmau sa se desfasoare si calificarile pentru medie distanta si lunga distanta dar si primele doua etape ale Cupei Ungariei.
Luni dimineata a inceput nebunia pentru mine. Urma sa fiu spectator la calificarile pentru lunga distanta. Cred ca am avut mai mari emotii la inceput decat unii dintre participanti dar atmosfera a fost foarte frumoasa lucru ce a facut sa piara emotiile si sa apara entuziasmul. Dupa calificarile de la medie distanta urma si prima etapa de Cupa Ungariei. A fost o medie distanta, etapa in care nu am facut greseli foarte mari insa oboseala de pe drum plus cele cateva ore in care am stat in picioare pentru calificarile de la lunga distanta si-au spus cuvantul asupra performantei mele.
Rezultate Cupa Ungariei Etapa 1

Urmatoarea zi, marti, participantii la WOC au avut liber.Noi am mers in aceeasi locatie ca in prima zi, numai ca de data asta a urmat proba de lunga distanta pentru noi, pe aceeasi zona unde au fost calificarile pentru lunga.
Nici de data aceasta nu am facut aproape nici o greseala insa tempoul de alergare a fost destul de scazut, insa si pe varianta lunga am pierdut destul de mult timp alergand sa merg direct, aproape de linia rosie. Per total o etapa frumoasa pe o zona destul de dificila dar si extrem de fizica.
Rezultate Cupa Ungariei Etapa a 2-a
In aceeasi zi, dupa-masa am mers cu totii la festivitatea de deschidere, in Miskolc. A fost o festivitate linistita dar destul de plictisitoare.
Pentru miercuri era programata finala de medie distanta unde am avut de "tras" pentru a il incuraja pe Zinca Ionut, care a realizat o performanta notabila pentru Romania. Locul 8 la 6 secunde de locul 6 si la 2 minute de campionul mondial, francezul Thierry Gueorgieou.
Finala s-a desfasurat in localitatea Bankut. De acolo noi ne-am intors in Bukksenkereszt pentru etapa a 3-a a Cupei Ungariei. A fost o etapa destul de ciudata. Nu putea fi numita nici medie distanta dar nici sprint. Lungimea traseului a fost de 3.8 km insa a avut foarte foarte mult nivel mai ales pe ultima parte. La Aceasta etapa m-am simtit chiar foarte bine atat fizic cat si psihic. Am reusit o cursa buna si numai ghinionul m-a impiedicat sa o castig.
Rezultate Cupa Ungariei Etapa a 3-a

Urmatoarea zi, joi, urma sa fie o zi plina. Calificari la sprint pentru WOC, sprint in Miskolc pentru Cupa Ungariei si apoi iar in locatia de la calificari pentru finala de la Sprint, toate in aceeasi zi.
O zi destul de obositoare si din cauza temperaturilor foarte ridicate dar si din cauza oboselii care incepea sa isi faca simtita prezenta. Etapa de sprint nu a fost pentru mine. Destul de multe mici greseli care la sprint conteaza, plus un tonus fizic slab au dus la o cursa slaba din partea mea.
Rezultate Cupa Ungariei Etapa a 4-a

Dupa patru zile de concurs urma o zi de pauza in care puteam sa ne bucuram de concursul de stafeta. A fost un spectacol frumos, pe alocuri trist dar care a dovedit inca odata daca mai era nevoie ce inseamna fair play si ce inseamna oamenii de calitate pe care ii creaza orientarea. Probabil multi dintre voi stiu la ce ma refer iar cei care nu stiu pot cauta linistit pe Google despre evenimentele de la stafeta.
Sambata dimineata, pe zona unde fusese stafeta cu o zi inainte, organizatorii ne-au pregatit probabil ce-a mai dificila cursa. Lunga distanta cu foarte mult nivel, temperaturi extrem de ridicate dar si multa multa oboseala. Totusi o etapa frumoasa si destul de atractiva. Cateva greseli de alegerea a variantei dar si o greseala mare in postul 10, plus oboseala fizica au dus la o cursa destul de slaba din partea mea, insa sunt destul de multumit de modul in care am reusit sa fac fata traseului date fiind conditiile.
Rezultate Cupa Ungariei Etapa a 5-a

Asteptam ultima etapa cu foarte mare nerbdare deoarece urma sa fie pe un teren cu relief negativ. Insa printr-un concurs de imprejurari nu am reusit sa ajung la start la ora potrivita astfel pierzand ocazia sa alerg ultima etapa la Cupa Ungariei. Pentru nepartciparea la aceasta etapa am coborat destul de mult in clasament insa nu mai conta foarte mult acest lucru. Am savurat finala de la lunga distanta, unde am avut prilejul sa vad care este nivelul cerut pentru o astfel de proba.
Pentru seara aceleiasi zile urma Banchetul de inchidere. Nu pot spune mai mult decat ca toata lumea s-a simtit bine, restul "aventurilor" si lucrurilor vazut la banchet raman nedezvaluite din dorinta de a "proteja" anumite persoane!
A fost ultimul nostru contact cu Miskolc de acolo urmand sa mergem la Baia Mare pentru Campionatele Nationale de Stafeta si Sprint.
Ca o concluzie, a fost o saptamana extrem de frumoasa in care am avut ocazia sa vad cu ce se "mananca" orientarea adevarata.
Rezultate Finale Cupa Ungariei 2009


WOC 2009 Part 1

WOC 2009 Part 2

Banquet WOC 2009

No comments: