Jun 3, 2009

Marius Anghel, noul director al Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia


Nicolae Nistor şi Ioan Smadea au fost înlocuiţi oficial, azi, de Marius Anghel, respectiv Radu Nicula.

Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia are începând de astăzi un nou director, în persoana lui Gabriel Marius Anghel (38 ani), care l-a înlocuit prin ordinul ministerului pe Nicky Nistor. „Deocamdată sunt doar formal investit pe acest post, până la revenirea directorului oficial, care este în prezent în concediu medical. Majoritatea activităţilor în care am fost implicat nu au legătură cu sportul. Am lucrat în sistemul bancar şi de ceva vreme sunt consilier al preşedintelui Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel. Pe lângă toate activităţile care îţi asigură traiul de zi cu zi, fac sport de peste 30 de ani. Mi-am început activitatea sportivă, când eram în clasa a 3–a, practicând atletismul, sub comanda primului meu antrenor, Ioan Ţaran de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia, apoi am jucat handbal, fotbal, iar din anul 1987 fac orientare sportivă”, a spus Gabriel Marius Anghel.

Numirea noului director, Marius Anghel, s-a făcut după susţinerea unui concurs la Bucureşti, la minister, în care candidaţii au susţinut două probe, şi anume, un proiect de management pentru o perioada de 4 ani de zile şi un interviu.
“În proiectul meu pe care l-am prezentat am prevăzut orientarea spre înalta performanţă. Visul major al unui sportiv, antrenor şi al meu, ca şi conducător de club este participarea la Olimpiadă, iar dacă se poate, şi obţinerea de medalii. Alba nu a avut medalii de acest gen!”, a precizat noul director.

CS Unirea va lua alte 4 ramuri sportive
Noul director al Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, Marius Anghel are are în plan extinderea ramurilor sportive, dorind să afilieze şi sporturi ca înotul, boxul, şahul, respectiv powerlifting-ul.
“Vrem să înfiinţăm o secţie nouă de înot pentru că avem baza materială, care a fost cuprinsă şi într-un proiect de fonduri structurale de reabilitare a bazinului Olimpic, chiar şi de extinedere a acestuia. Vom avea o colaborare şi cu Liceul Sportiv pentru că au clase speciale de înot! Apoi vrem şahul, care va avea o finanţare aferentă, în prezent fiind susţinut de Consiliul Local şi Primărie. De asemenea, mai sunt în discuţii şi ramuri de sport ca boxul şi powerlifting-ul”, a adăugat Marius Anghel.
În prezent există un proiect pentru o unitate care va fi formată dintr-o cantină şi spaţii pentru cazerea sportivilor care nu sunt din localitate. Aceasta va fi construită în zona Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia.

Tenisul de masă va fi reorganizat
Ramura sportivă a tenisului de masă va avea o altă faţă în viitor, după cum anunţă Marius Anghel. “Nu ne vom mai permite să cheltuim bani mulţi cu acest sport. Vom reorganiza secţia şi vom urmări o activitate individuală, renunţăm la activitatea pe echipă. Încercăm să punem baza mai mult pe juniori, care să participe la diferite competiţii, individual”, a precizat Anghel.

Olimpiadele şcolare trebuie să îşi atingă scopul!
Olimpiadele Şcolare organizate an de an vor fi în viitor mult mai supervizate. Directorul Clubului Sportiv Marius Anghel susţine că aceste olimpiade au scopul de a urmări sportivii cu reale calităţi. “Antrenorii trebuie să urmarească aceste olimpiade şcolare foarte bine, pentru a alege eventualii sportivi de performanţă. Nu mai putem face olimpiadele doar pentru a fi făcute, să cheltuim şi fără să avem un rezultat! Trebuie promovată imaginea sportului şi sportivilor!”, a spus directorul C.S. Unirea.

Bugetul va fi modificat
Bugetul alocat la începutul acestui an va fi modificat odată cu afilierea celorlalte ramuri sportive (înot, box, şah, powerlifting). “După ce vom afilia celelalte ramuri sportive, bugetul va suferi modificări pentru că aşa e normal. Trebuie mai multe fonduri dacă mărim aria ramurilor sportive! Premierile sportivilor sunt norme prevăzute de minister, însă acestea sunt prestabilite, în funţie de sporturi şi performanţe”, a mai spus Marius Anghel.
Din noua conducere a Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia va mai face parte şi Radu Nicula, numit noul director adjunct în locul lui Ioan Smadea.

Sursa: Sport365.ro

No comments: