May 3, 2010

Cika Duska 2010 - Serbia & Variant 5 Cup - Bulgaria

La interval de o saptamana am avut ocazia sa particip la 2 competitii importante in zona Balcanilor. A 29-a editie a Memorialului Cika Duska Ivanovic si Cupa Variant 5 in Bulgaria. Ambele competitii au avut in program o etapa de WRE.
Dupa un drum lung si o noapte cu nu foarte mult somn, am avut de alergat etapa de medie distanta(WRE). Drumul lung si oboseala si-au pus amprenta asupra mea, nereusind sa ma concentrez la cursa. Am facut o suita de greseli datorate lipsei de concentrare (nepunand la socoteala faptul ca ar fi trebuit sa fiu descalificat pentru ca am sarit 2 garduri chiar in zona Finish-ului). Pentru etapa de lunga distanta am decis sa reduc viteza de alrgare si sa ma concentrez pe orientare. Chiar mi-a reusit acest lucru in marea majoritate a traseului, iar pe ultima parte, dupa ce am facut "echipa" cu Tuncu si Suciu, am crescut viteza de alergare.
In dupa-masa zilei de sambata am facut echipa cu Andreea Danila la un Mobil-O sprint. A fost foarte distractiv si nou pentru mine, insa vremea urata a stricat un pic din "distractia" alergarii cu telefonul intr-o mana si cu harta si busola in cealalta.


Serbia - Cika Duska 2010

Rezultate cumulate
Rezultate Middle Distance
Rezultate Long Distance

La Variant 5 Cup in localitatea Targovishte (Bulgaria) au fost programate 4 etape de concurs (2 sprinturi, o medie distanta si o lunga distanta-WRE)
In prima zi a avut loc prologul, un super-sprint intr-o zona pe care acum sute de ani s-a aflat cel mai probabil o cetate. Cateva erori si o viteza nu foarte ridicata de alergare au dus la un timp decent dar nu indeajuns de bun pentru top 3. Totusi speram sa fie un bun antrenament pentru etapa de sprint ce urma, mai ales ca aceea conta pentru rezultatul final la Cupa Variant 5.
Desi am inceput bine etapa de sprint, am avut ghinionul sa fac o gafa de proportii la postul 9, pierzand peste 2:30 min. De acolo nu am mai gresit insa aceea greseala si-a spus cuvantul asupra vitezei mele de alergare. Peste 5 minute diferenta fata de cel mai bun timp realizat de Suciu Simion. O etapa pe care imi doream sa o uit cat mai repede.
In seara aceleiasi zile am mers cu toti sportivii din Romania la banchetul organizat de clubul Variant 5. A fost o seara frumoasa, plina de dans,zambete si voie buna alaturi de prieteni.
Etapa de medie distanta ainceput bine pentru mine, concentrarea a fost prezenta,viteza de alergare a corespuns si doar cateva greseli minore pe final, coroborate cu scaderea vitezei de alergare, a facut ca rezultatul meu sa fie cu 4:49 min mai slab decat cel al lui Nikolai Dimitrov, cel care a castigat etapa.
Pentru etapa de lunga distanta, care a fost si etapa de WRE, nu m-am simtit foarte bine, oboseala incepand sa isi faca simtita prezenta. Harta nu a fost de un nivel foarte bun. Erorile hartii impreuna cu oboseala acumulata m-au facut sa gresesc atat in postul 1 cat si in postul 5 (pierzand in aceste doua posturi cel putin 7 minute). De asemenea am gresit varianta de la 9 la 10, pierzand de asemenea si aici cel putin 2:30. O alta greseala majora a fost in butterfly unde in loc sa merg la postul 27 am mers direct in 28. Norocul meu a fost ca distanta era foarte mica si am putut sa recuperez. Per total un timp nu foarte rau avand in vedere greselile mari pe care le-am facut.
Rezultate Long Distance
Rezultate Middle Distance
Rezultate Sprint
Rezultate Prolog
Variant 5 Cup 2010

No comments: