Adevarule ste ca dupa atata pregatire in Bucuresti, pe asfalt, fara diferenta de nivel, foarte probabil orice locatie care mi-ar fi oferit munte(diferenta de nivel), zapada, aer curat ar fi fost extrem de binevenita.
Per total a fost un cantonament reusit in proportie de 90%, diferenta de 10% fiind data de o mica accidentare care m-a facut sa scurtez un antrenament, insa sunt extrem de multumit de munca depusa, de faptul ca dupa o perioada de antrenament in Bucuresti am reusit sa ma adaptez repede si eficient conditiilor de cantonament. Programul meu a fost urmatorul:
Ziua 1: Dupa ce am ajuns in Predeal si ne-am cazat am iesit la un antrenament de acomodare- 11 km pe drumul care leaga Rasnov de Predeal. La acest antrenament am alergat insotit de Cosmin Georgescu.
Ziua 2: Am decis sa alerg tot pe acelasi drum insa de datta o distanta mai lunga, 14 km, insa intr-un tempo de alergare mult mai sustinut decat in prima zi.
Dupa-masa am decis de comun acord sa plecam din spatele vilei in care eram cazati pe niste defrisari care, in ideea edililor din Predeal, urmeaza sa devina partii de ski. Distanta alergata nu a fost foarte mare insa am tras de mine foarte mult dat fiind faptul ca a fost vorba numai de alergare "la deal". Aproximativ 7 km urcat-coborat insa cu o diferenta pozitiva de nivel de aproape 200 m.
Ziua 3: In aceasta zi grupul nostru s-a "imbogatit" cu Bulgaru Costica si Titiriga Tiberiu. Am plecat cu masinile de la vila si am mers pana la intrarea din drumul de Rasnov spre Cabana Forban(Steaua)- Diham. Am alergat pana la Diham si inapoi(numai prin zapada), pe o vreme rece dar cu un cer senin si un soare care incerca sa ne "ajute". Antrenamentul s-a terminat la intrarea in Predeal. A fost cel mai lung antrenament din acest cantonament, aproape 17 km alergati si 300 de m diferenta pozitiva de nivel. Dupa-amiaza am mers pe alta "defrisare" dar de data asta mult mai abrupta, fapt care ne-a impiedicat alergarea, insa a fost un urcus in forta, printr-o zapada destul de mare. Insa din varf am avut ocazia sa admiram o priveliste senzationala care a facut ca urcusul pana acolo sa merite cu prisosinta.
Ziua 4: Desi nu pot sa spun ca am fost foarte incantat de ideea de a merge cu grupul in Poiana Brasov, eu dorind sa fac un antrenament foarte lung: Predeal-Diham-Predeal, m-am supus majoritatii si am ales ca metoda de antrenament o alergare sustinuta in Poiana Brasov pe traseul Poiana Brasov-Drumul Rosu-Cabana Postavarul-Varful Postavarul. Desi mai facusem acest traseu niciodata nu reusisem sa il alerg complet. Acesta a fost scopul cu care am plecat, si mi-a reusit in proportie de 80% deoarece in apropierea varfului a aparut ceata si vantul puternic si am fost nevoit sa reduc "turatia". La coborare am oprit la cabana Postavarul unde am servit un ceai cu rom (cu foarte mult rom). De acolo a urmat o coborare in forta pana in Poiana si apoi drumul cu masina pana in Predeal.
In dupa-masa acelei zile am avut parte de o buna meritata perioada de odihna, pentru a ne revenii dupa primele zile de cantonament.
Ziua 5: Desi imi propusesem pentru aceasta zi 2 antrenamente lungi, o durere in talpa dreapta m-a facut sa abandonez "lupta" dupa numai 6 km alergati desi imi propusesem sa alerg cel putin 18. Dupa-masa am stans din dinti si am mers pe traseul Predeal-Susai tur-retur, aproximativ 12 km dar pe un frig incredibil si pe un drum cu destula diferenta de nivel.
Ziua 6: In afara de faptul ca urma drumul spre casa, am decis cu toata lumea sa refacem antrenamentul pe drumul spre Diham.A fost o alegere buna, desi fizic mi s-a parut ca m-am simtit mai rau, pe cronometru am reusit sa imi imbunatatesc timpul cu aproape 2 minute.
Per total au fost aproape 100 de km alergati in acest cantonament. O buna baza de pregatire pentru restul iernii.
Cantonament Predeal - 2009 |