Apr 20, 2010

Campionat National Semi Maraton - Iasi 2010

Desi sperantele erau mari (cel putin pentru mine personal) nu am reusit decat sa o dau in bara (pentru a cata oara??) la acest Campionat de Semi Maraton.
In aceasta cursa am facut niste greseli pe care le credeam "pierdute" pe undeva prin anii copilariei. Nu am fost in stare sa imi franez alergarea si am alergat, cel putin pe a doua harta, foarte mult si foarte prost. La un calcul facut la rece am peste 30 de minute pierdut la doar 4 posturi. Nu vreau sa vorbesc despre proasta organizare (posturi lipsa, posturi fara statie, statii care nu faceau "bip", numarul de posturi cu apa etc.) pentru ca nu am absolut nici o scuza.

Harti:


Rezultate

Album Foto


Stari de spirit diferite dupa concurs

Cantonament Primorsko - Bulgaria + Brown Cup 2010

Incepand cu a doua zi de Paste, impreuna cu alti orientaristi din Romania ne-am deplasat in localitatea Primorsko (zona in care se vor desfasura Campionatele Europene de Seniori 2010) pentru un cantonament de pregatire pe zone specifice. A fost o saptamana in care s-a muncit intens, antrenamentele fiind destul de dificile atat din punct de vedere tehnic cat si fizic. Padurile sunt foarte rapide relativ curate si permit deplasarea la o viteza extrem de ridicata.
De la Primorsko am mers la Veliko Tarnovo unde s-a desfasurat Brown Cup 2010. Pentru acest concurs au fost programate doua etape: un sprint de oras in localitatea Strajita si o medie distanta (WRE) in apropiere de aceeasi localitate.
Desi am avut un inceput ezitant la sprint (la primul post am pierdut aproximativ 30 de secunde) plus alte cateva mici erori, rezultatul a fost unul multumitor pentru mine. La etapa de medie distanta lucrurile au stat cu totul altfel. Desi am pornit cu o viteza scazuta, fiind avertizat de persoanele care fusesera deja in concurs, odata cu aparita oboselii am facut o "gafa" monumentala la postul 10 care si-a pus amprenta pe restul evolutiei mele, de acolo nemaireusind sa revin la un tempou bun de alergare si nici la cel mai eficient mod de a rezolva problemele de tehnica. Un rezultat destul de slab insa o buna invatatura de minte.

Rezultate Sprint
Rezultate Middle Distance (WRE)
Rezultate TOTAL
Official Brown Cup Web-Site

In albumul foto de mai jos se gasesc si cateva harti de antrenament plus hartile de concurs!
Cantonament Bulgaria 2010 - Primorsko